We weten allemaal dat kinderen spelend leren. Denk maar terug aan de tijd dat jouw neefje of nichtje of broertje of zusje nog klein waren. Op elk speeltje of tastbaar product bijten ze in, slaan ze op, gooien ze mee of proberen ze op te klimmen. Kinderen leren door te ontdekken.

Dit geldt ook bij het tanden poetsen. Kort geleden is bekend dat kinderen vanaf hun 12e jaar gemiddeld meer gaatjes hebben dan in hun eerste 12 jaren. Dit heeft verschillende oorzaken: slecht leren poetsen of niet meer poetsen vanwege gebrek aan ouderlijk gezag. Vaak is het altijd een strijd om de kinderen te laten poetsen.

De oplossing
Ontwikkelaar GamesThatWork heeft daar iets op gevonden. Door middel van het gebruik van Virtual Reality leren de kinderen met een game tanden poetsen, genaamd: Bursh up. In de game zet een ‘slachtoffer’ met een grote tandenborstel. De kinderen moeten de viezigheid in een bepaalde tijd wegpoetsen.

Het belangrijkste voordeel van deze game is dat kinderen op een leuke manier leren tanden poetsen. Daarnaast leert de app je ook echt goed leren poetsen. Eerst moet alle viezigheid weg zijn, voordat ze verder mogen. Waarschijnlijk kom je ook op plekken, waar minder goed gepoetst wordt.

Tanden poetsen met VR

Daarnaast leren de kinderen op een leuke en leerzame manier hoe ze moeten tanden poetsen en waarom dit belangrijk is voor je gebit. Jong geleerd is oud gedaan, zeggen ze ookwel. De technieken en de associatie die zij nu meekrijgen met de term ‘tanden poetsen’ zullen veel baat hebben wanneer zij ouder worden.

Heb jij ook kinderen en is het elke ochtend en avond weer stress en gedoe voordat zij hun tanden hebben gepoetst? Probeer dan de Bursh up app. De app is speciaal ontwikkeld voor jonge kinderen en is goedgekeurd door de US Education Department, dan weet je zeker dat geschikt is.