NIEUWS

Het laatste nieuws over virtual- en augmented reality.

Eindeloos rondlopen in virtual reality met een loopband!

Normaal kun je met virtual reality niet echt lopen, omdat je dan door je hele huis zou lopen en dit zou kunnen zorgen voor gevaarlijke situaties. Enversed heeft een loopband ontwikkeld die ervoor zorgt dat je onbeperkt in virtual reality rond kan lopen. Lees snel verder om erachter te komen hoe dit werk!

Grotere kijkhoek met de StarVR One?

De kijkhoek is bij bijna alle virtualrealitybrillen nog een groot probleem. Deze kijkhoek wordt ook wel het duikbrileffect genoemd. De StarVR One gaat een einde maken aan dit effect door een veel grotere kijkhoek te introduceren. Ben je benieuwd hoe deze bril dit gaat oplossen? Lees dan snel verder!

Hoeveel Nederlanders hebben een virtualrealitybril?

In een eerder artikel hebben we het gehad over het aantal verkochte virtualrealitybrillen van vorig jaar en hoe de markt er op dit moment uitziet. Maar hoeveel mensen hebben eigenlijk in Nederland een virtualrealitybril in huis? Wij hebben het antwoord voor je, dus lees verder!

Kleinste VR-computer ter wereld?!

Om in de virtuele wereld te kunnen stappen heb je een krachtige computer nodig. Meestal denk je dan aan een grote pc met dure, maar krachtige hardware. Nu heeft Intel de kleinste VR-computer ter wereld in handen. Ben je benieuwd hoe deze eruit ziet? Lees dan snel verder!

Hoeveel virtualrealitybrillen worden er verkocht?

We horen zoveel over de ontwikkeling van nieuwe virtualrealitybrillen, waardoor je zou denken dat de verkopen van de huidige brillen ontzettend goed moeten gaan. Maar is dat eigenlijk wel echt zo? Ontdek of de markt echt zo groot is als we denken en hoeveel brillen er nou daadwerkelijk worden verkocht over de hele wereld!

Rechtszaak tussen Facebook en ZeniMax voorbij.

De rechtszaak tussen Facebook en de gameontwikkelaar ZeniMax is geƫindigd in een schikking. Het heeft even geduurd, maar na vier jaar is de zaak om de Oculus VR opgelost. Lees snel verder wat er is gebeurd!

Virtual Reality operaties in Amsterdam.

In Amsterdam kunnen specialisten en chirurgen tegenwoordig operaties oefenen met behulp van virtual reality. Dit is mogelijk door het AMC en het VUmc. Verwacht wordt dat de specialisatie van chirurgen hierdoor minder lang dan de hoge zes jaar zal duren. Bovendien biedt het nieuwe kansen voor chirurgen in ontwikkelingslanden.

Apple brengt eigen VR- en AR-bril uit?

Volgens verschillende bronnen van Cnet zou Apple op dit moment in het geheim hard werken aan een eigen bril voor zowel virtual reality als augmented reality. Er zijn allerlei geruchten over specificaties en functies van deze bril. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!