Om in de virtuele wereld te kunnen stappen heb je een krachtige computer nodig. Meestal denk je dan aan een grote pc met dure, maar krachtige hardware. Nu heeft Intel de kleinste VR-computer ter wereld in handen. Ben je benieuwd hoe deze eruit ziet? Lees dan snel verder!

Voorbeeld van kleinste VR-computer van Intel
Bron: Intel

Kracht

De kleine computer van Intel heeft een enorm krachtige grafische kaart, de Radeon RX Vega M-grafische chip, en een achtste generatie Intel Core i7-processor. Door deze krachtige hardware is het systeem perfect om te gebruiken voor virtual reality. En het grootste voordeel: die enorme pc onder je bureau is niet meer nodig!

Met de VR-computer kun je gemakkelijk je VR-bril aansturen en je bent gelijk ook een stuk minder afhankelijk van de plek waar je wilt spelen. De inhoud van deze computer is namelijk maar 1,2 liter. Dat is nog minder dan een grote fles frisdrank! Je neemt dit systeem toch wat makkelijker mee naar vrienden om samen te spelen met een VR-bril dan een traditionele pc. Ga je een paar weken op vakantie en kan je je VR-bril niet missen? Gooi de VR-computer van Intel en je VR-bril in je koffer en je bent ‘good to go’!

Niet compleet

Bij deze computer moet je zelf nog zorgen voor andere onderdelen. Dit is typisch voor Intel NUC-systemen. Denk hierbij aan de opslagruimte en het werkgeheugen. Hou hier rekening mee als je het systeem wilt aanschaffen.

Er zijn wel genoeg mogelijkheden verder, want het systeem bevat twee hdmi-poorten, zes traditionele usb-poorten en drie usb-c-poorten, twee ethernet-aansluitingen en twee Mini DisplayPoorten.

Daarnaast zijn er twee versies van de VR-computer. Eén kan worden overgeklokt en bij de ander is dat juist niet de bedoeling. Zo kun je kiezen welke voor jou de beste optie is.

Zou jij deze VR-computer willen hebben? Of voldoet een traditionele grote pc ook aan je eisen? Laat het ons weten in een reactie hieronder!