De nieuwe Vive Pro Eye is gepresenteerd op CES, een techbeurs en Las Vegas. Dit is de nieuwe virtualrealitybril van HTC, de opvolger van de Vive Pro. Benieuwd naar de nieuwe functies en verbeteringen van deze virtualrealitybril? We leggen de grootste verbetering uitgebreid uit!

Eyetracking

Het menselijk oog ziet maar een klein gedeelte echt scherp. Dit is het gedeelte waar je daadwerkelijk naar kijkt. Alles eromheen wordt steeds onscherper. Dit heb je normaal niet door, maar als je er op gaat letten zie je het verschil in scherpte heel duidelijk. Een virtualrealitybril houdt hier in principe geen rekening mee en geeft een volledig ‘scherp’ beeld. De Vive Pro Eye maakt echter gebruik van Eyetracking. Deze technologie zorgt ervoor dat alleen het gedeelte waar de gebruiker van de bril naar kijkt daadwerkelijk scherp is. Alles daar omheen is een waziger.

Als deze technologie niet goed werkt is dit heel vervelend en zal het ervoor zorgen dat je ogen erg moe worden, omdat deze continu zullen proberen om een scherp beeld te creëren. De Vive Pro Eye volgt de ogen echter zo goed en snel dat je hier geen last van hebt. Dit zorgt ervoor dat je een kijkervaring creëert die levensecht lijkt.

HTC Vive Pro Eye
Bron: HTC

Doordat de bril maar een klein deel van het scherm echt scherp maakt heeft de bril hiervoor minder rekenkracht nodig dan andere brillen die het hele scherm scherp maken. Doordat er minder rekenkracht nodig is zijn de beelden soepeler en treden er minder haperingen op. Het scherm lijkt daardoor scherper dan andere virtualrealitybrillen.

Naast het Eyetracking zijn er verder niet echt veranderingen vergeleken met de vorige versie. De bril is niet draadloos en moet nog steeds aan een computer worden aangesloten met een kabel om deze te kunnen gebruiken.

Prijs

Helaas is de prijs van de HTC Vive Pro Eye nog niet bekend, maar de verwachting is dat deze in het hoge segment zal vallen. In de lente van 2019 zal de Vive Pro Eye op de markt verschijnen.

Wat vind jij van de nieuwe HTC Vive Pro Eye? Zou je de virtualrealitybril willen kopen of ben je niet onder de indruk van het Eyetracking en is de oudere versie net zo goed? Laat het weten in de reacties onder dit artikel!