Uit een onderzoek van ScienceNews is gebleken dat 25% tot 45% van de gebruikers van een virtual reality bril last hebben van een soort van bewegingsziekte tijdens het gebruik. Dit zorgt voor veel ongemak voor de gebruiker. Misschien had herken je het gevoel. De misselijkheid in de auto als je te lang op je telefoon hebt gezeten terwijl de auto alle kanten op rijd. Tijdens het gebruik van een virtual reality bril is bewegingsziekte natuurlijk ook niet prettig. Het lijkt er nu op dat Otolith een oplossing geeft gevonden voor de bewegingsziekte bij het gebruik van een virtual reality bril.

Otolith is bezig met de ontwikkeling van de OtoTech. Er is al een prototype en op dit moment lopen de onderzoeken over de werking van de OtoTech. Dit zou een oplossing moeten worden voor de bewegingsziekte tijdens je virtual reality ervaring zonder het gebruik van medicijnen en de nadelige bijwerkingen hiervan.

Hoe werkt de OtoTech?
De beelden in virtual reality komen niet altijd overeen met de werkelijkheid. Hierdoor raakt als het ware je evenwichtsorgaan in de war. De OtoTech is een prototype die kleine trillingen stuurt naar het evenwichtsorgaan. Hierdoor wordt het evenwichtsorgaan als het ware gemanipuleerd, waardoor de misselijkheid van de bewegingsziekte wordt tegengegaan. De OtoTech wordt achter de oren geplaatst en wordt op zijn plaats gehouden met een hoofdband.

OtoTech

Afbeelding: Otolith Labs

Er was tot zover alleen nog maar gezocht naar oplossingen voor het probleem, vaak in de vorm van medicijnen die kunnen zorgen voor bijwerkingen, maar de OtoTech zou de bewegingsziekte van het begin af aan aanpakken. Klinkt ideaal toch? Tot nu toe lijken de onderzoeken positieve uitkomsten te hebben, maar het is waarschijnlijk nog wel even wachten tot het product daadwerkelijk op de markt zal verschijnen.

Nuttig voor andere doeleinden
De hoofdband zou ook in het alledaagse leven kunnen helpen. Zo hopen ze te kunnen helpen met normale wagenziekte, maar ook bij chronische bewegingsziekte. Otolith wil de OtoTech in 2019 gaan testen bij defensie bij het Amerikaanse ministerie van Defensie. Het personeel van defensie kan namelijk wagenziek worden in de voertuigen. Ook bij andere beroepen zou de OtoTech een waardevol product kunnen zijn. Het lijkt een op grote schaal inzetbaar product te worden!

Denk jij dat de OtoTech kan helpen tegen bewegingsziekte? En zou jij het willen kopen als je hier last van hebt tijdens het gebruiken van je vr-bril? Laat het weten in een reactie!