We horen zoveel over de ontwikkeling van nieuwe virtualrealitybrillen, waardoor je zou denken dat de verkopen van de huidige brillen ontzettend goed moeten gaan. Maar is dat eigenlijk wel echt zo? Ontdek of de markt echt zo groot is als we denken en hoeveel brillen er nou daadwerkelijk worden verkocht over de hele wereld!

Een meisje met Virtual Reality bril op.

Schermloze VR-brillen

In eerste instantie lijkt deze markt eigenlijk nog best wel tegen te vallen! In het afgelopen jaar zijn er over de hele wereld 33,7 procent minder virtualrealitybrillen verkocht. Deze afname in verkoop komt vooral door de daling in VR-brillen die werken zonder ingebouwd scherm. Om in de virtuele wereld te stappen heb je nog een smartphone nodig die je in de bril stopt. Denk bijvoorbeeld aan de Samsung Gear VR. Deze virtualrealitybrillen laten een daling van bijna 50 procent in verkopen zien in het afgelopen jaar.

Bedrade VR-brillen

Deze brillen maakte een daling van 37 procent. De Vive VR-bril van HTC is de grootste speler met 110.000 brillen. Gevolgd door de Rift van Oculus met 102.000 stuks en Sony met 93.000 stuks. De populariteit van de Vive VR-bril is waarschijnlijk grotendeels te danken aan het appplatform van HTC die een grote groei heeft doorgemaakt het afgelopen jaar.

Standalone VR-brillen

Deze categorie maakt juist een groei door van maar liefst 417,7 procent in het afgelopen jaar. Deze brillen zijn meer geavanceerd en geheel draadloos. Een smartphone is zelfs niet nodig om de bril te laten werken. De standalone VR-brillen kosten echter een stuk meer waardoor deze minder toegankelijk zijn voor de meeste consumenten.

Conclusie van de markt

Het lijkt er dus op dat er nog zeker veel potentie in de markt zit. De verkopen van de simpelere brillen dalen, maar de geavanceerde, draadloze brillen hebben nog genoeg terrein om te veroveren. De toekomst ligt bij deze standalone brillen. De meeste consumenten vinden de beperkingen van draden of benodigde smartphones het het geld niet waard om te investeren in de minder geavanceerde varianten.

Heb jij een VR-bril in huis? En welke is dat? Laat het ons hieronder weten in een reactie!