In een eerder artikel hebben we het gehad over het aantal verkochte virtualrealitybrillen van vorig jaar en hoe de markt er op dit moment uitziet. Maar hoeveel mensen hebben eigenlijk in Nederland een virtualrealitybril in huis? Wij hebben het antwoord voor je, dus lees verder!

Een meisje met een Virtual Reality bril.

Hoeveel mensen?

Laten we beginnen met de grootste vraag. Hoeveel mensen bezitten een virtualrealitybril? Het antwoord daarop is: meer dan 650.000 mensen. Oftewel, ontzettend veel. Maar betekent dat dan dat er zoveel mensen in Nederland honderden euro’s hebben neergelegd om een virtualrealitybril te bezitten? Nee, eigenlijk niet.

Welke brillen?

Samsung heeft het grootste aandeel in handen In Nederland met ongeveer 331.500 stuks. Hierbij gaat het voornamelijk om de Gear VR van Samsung. De reden dat Samsung zo’n groot marktaandeel heeft in Nederland komt waarschijnlijk door de acties die ze hebben gehad, waarbij je een Gear VR ontvang bij een telefoon, toen het nieuwste Samsung Galaxy model. Veel mensen hebben deze daardoor in hun bezit gekregen en de kans is groot dat je iemand kent die met deze actie een Gear VR heeft.

Een groot deel van de overige brillen zijn van VR Box, Trust en Ritech. Deze merken verkopen allen brillen van 10 tot 30 euro. Hier zit uiteraard niet de geavanceerde techniek in die je bij brillen van een paar honderd euro hebt.

Als we gaan kijken naar de echte high-end VR-brillen komen we uit bij Oculus en HTC. Hier zijn we een marktaandeel voor beide merken van maar één procent. Oftewel, 6.500 stuks per merk. Dit laat goed zien dat Nederland nog in de beginfase zit van virtual reality voor de consumenten. We zijn geïntroduceerd met het concept, maar de drang om een goede VR-bril aan te schaffen is nog niet aanwezig bij de Nederlanders. Wellicht dat dit in de toekomst gaat veranderen als de geavanceerde VR-brillen een vriendelijkere prijs gaan krijgen.

Hoeveel zou jij over hebben voor een VR-bril? Of heb je er al eentje? Laat het ons weten in een reactie. We zijn benieuwd!