De kijkhoek is bij bijna alle virtualrealitybrillen nog een groot probleem. Deze kijkhoek wordt ook wel het duikbrileffect genoemd. De StarVR One gaat een einde maken aan dit effect door een veel grotere kijkhoek te introduceren. Ben je benieuwd hoe deze bril dit gaat oplossen? Lees dan snel verder!

210 graden

De kijkhoek van de StarVR One is 210 graden. Dit houdt in dat je aan de zijkanten veel meer kunt zien, net zoals in het echte leven. Als je dit vergelijkt met de huidige populaire virtualrealitybrillen is dit een enorm verschil. De Oculus Rift en de bril van HTC hebben beide maar een kijkhoek van 110 graden. Dit zorgt ervoor dat je aan de zijkanten niets kunt zien, dus letterlijk alsof je een duikbril op je hoofd hebt. Om meer te kunnen zien moet je met je hoofd bewegen. Met de StarVR One zou dit dus veel minder nodig zijn.

Tegenvaller

Hoewel de kijkhoek van 210 graden heel indrukwekkend lijkt geld deze hoek alleen voor de zijkanten en niet voor onder en boven. Deze verticale kijkhoek is namelijk maar 130 graden. Dit is nog steeds groter dan de huidige populaire modellen, maar het zorgt er wel voor dat er zwarte balken aan de onder- en bovenkant zichtbaar zijn.

Scherm

Doordat het scherm een stuk groter is aan de zijkanten heeft het ook een hogere resolutie. Dit vereist daardoor direct meer rekenkracht van de bril. Om dit minder zwaar te maken stelt de bril alleen de delen scherp waar je naar kijkt. In de praktijk merk je hier bijna niets van, omdat je ogen van nature niet alles scherp ziet. Alleen het deel waar je echt naar kijkt zie je volledig scherp.

Problemen

Helaas werkt het systeem nog niet helemaal feilloos, maar de bril is dan ook nog in vroege ontwikkeling. Daarnaast heb je een hele krachtige (en dure) computer nodig om de StarVR One optimaal te kunnen gebruiken. Wanneer de VR-bril op de markt komt is nog niet aangekondigd en ook de prijs is op dit moment nog niet bekend. In combinatie met de computer die je nodig hebt zal het waarschijnlijk geen goedkoop speeltje worden.

Wat vind jij van de StarVR One? Denk je dat er potentie in zit of biedt deze VR-bril niet genoeg innoverende specificaties? Laat het ons weten in een reactie hieronder!