GAMES

Alles over games binnen virtual- en augmented reality.

De eerste virtual reality achtbaan in Nederland!

DOF Robotics heeft een virtual reality achtbaan ontwikkelt en hij komt binnen twee maanden al naar Nederland! Ben jij benieuwd hoe deze simulator eruit ziet?

In de simulator van DOF Robotics passen drie mensen op een rij. Ze dragen allen een virtual reality bril en zitten in echte achtbaanstoelen. Je moet ook goed vastgemaakt worden, want je raad het al, je kan over de kop gaan! De simulator kan naar alle richtingen kantelen en kurkentrekkers en loopings namaken. Een kleine waarschuwing: als je een zwakke maag hebt kun je deze virtual reality achtbaan misschien toch beter overslaan!

NU.nl heeft een filmpje over de virtual reality achtbaan van DOF Robotics op hun website geplaatst. Hieronder kun je deze bekijken. Zo krijg je een goede indruk van de mogelijkheden van de achtbaan!

https://www.facebook.com/nu.nl/videos/2452889668271706

Het is mogelijk om verschillende filmpjes te laten zien in de achtbaan, dus de opties zijn eindeloos! Van achtbanen die talloze keren over de kop gaan tot achtbanen met een grote vrije val. Met één virtual reality achtbaan heb je er dus eigenlijk gewoon duizenden in handen! Misschien is een kinderachtbaan voor de mensen met een zwakke maag dan toch nog een optie.

Nu kan het een echte achtbaan natuurlijk niet helemaal vervangen. Doordat er maar drie mensen in de simulator passen is de wachttijd langer dan bij een echte achtbaan, waar er veel karretjes achter elkaar kunnen rijden. En laten we ook eerlijk zijn, een dagje naar de Efteling met vrienden of familie is wel een stuk gezelliger dan een ritje in een virtual reality achtbaan!

Het is nog niet bekend waar de virtual reality achtbaan komt te staan in Nederland, maar waarschijnlijk ergens in Amsterdam. Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot hij er is! Ben jij nieuwsgierig geworden en zou je een rit durven maken in deze achtbaan?  Laat het ons weten in de reacties!

Virtual Reality Mario Kart.

Was het niet de grootste droom van iedereen als kind om Mario Kart in het echt te kunnen spelen? En eigenlijk stiekem nog steeds wel? Misschien heb je het zelfs nagespeeld op straat vroeger of speelde je het uren lang na school. Het is nu eindelijk mogelijk om het te doen met virtual reality Mario Kart!

Wat is Mario Kart ook alweer?
Voor iedereen die even zijn of haar jeugd is vergeten, Mario Kart is een spel van Nintendo waarbij je met figuren uit de Marioserie tegen elkaar racet in karts. Je kan Mario Kart spelen op bijna elk spelconsole van Nintendo, zoals de Nintendo DS, Nintendo Wii en de Nintendo Switch. De circuits van deze races vinden plaats op de meest fantasierijke plekken en zijn geïnspireerd op de wereld van Mario. Herinner je je die bananen en paddenstoelen nog? Tijdens de race kun je voorwerpblokken oprapen, waarmee je de anderen mee kunt dwarsliggen of waarmee je jezelf een grote boost kunt geven. Je kunt Mario Kart in je eentje spelen tegen computergestuurde tegenstanders of met je vrienden. Komen alle herinneringen nu weer naar boven? Dan gaan we nu verder met Mario Kart, maar dan op een geheel nieuw niveau.

Mario Kart

Foto: Nintendo

Van droom naar werkelijkheid.
Mario Kart wordt nu zo goed als werkelijkheid met virtual reality. Door middel van een VR-bril met geluid vind je jezelf in de wondere wereld van Mario Kart. Je zit tijdens het racen zelfs op een speciale kleine kart die daadwerkelijk beweegt! Daarnaast draag je handschoenen waarmee je in het spel voorwerpblokken kunt oprapen en deze kunt gooien naar je tegenstanders. Tijdens het racen kun je omkijken naar je vrienden, genieten van de mooie circuits en met een windmachine of ventilator voor je heb je echt het idee dat je racet als in Mario Kart.

Ben je nu benieuwd hoe dit eruit ziet? Bekijk dan snel de video hieronder van de Facebookpagina Retro Gaming 101 en krijg een voorproefje van Mario Kart met virtual reality.

Mario Kart VR!

Mario Kart in VR is the coolest thing that you will see on the internet!

Gepostet von Retro Gaming 101 am Donnerstag, 18. Oktober 2018

 

Wat vind jij van virtual reality Mario Kart? Zou je dit zelf graag willen doen, of wil je het toch liever spelen op een normaal spelconsole van Nintendo? Laat het achter in de reacties. Wij weten wel wat we zouden kiezen!