Normaal kun je met virtual reality niet echt lopen, omdat je dan door je hele huis zou lopen en dit zou kunnen zorgen voor gevaarlijke situaties. Enversed heeft een loopband ontwikkeld die ervoor zorgt dat je onbeperkt in virtual reality rond kan lopen. Lees snel verder om erachter te komen hoe dit werk!

Sloffen

De loopband is rond en hij loopt iets op aan de zijkanten. Je moet hierbij niet denken aan een traditionele loopband in de sportschool, want eigenlijk zit er helemaal geen band op waar je overheen loopt. Door middel van speciale sloffen onder je voeten kun je gemakkelijk over de oppervlakte schuiven. Als je vervolgens een loopbeweging maakt glijden je voeten mee, waardoor het echt lijkt alsof je loopt. In de virtuele wereld loop je dan vooruit. Doordat je nu zelf fysiek kan lopen wordt de virtuele ervaring direct een heel stuk realistischer dan voorheen.

Beperkingen

Als je op de virtual reality loopband loop zit je bij je middel vast. Dit voorkomt natuurlijk dat je je evenwicht verliest in de echte wereld en vangt je op. Het nadeel hiervan is dat je dus ook met een speciale loopband nog steeds niet alle menselijke bewegingen kan maken. Je kan namelijk niet bukken. Daarnaast kun je wel lopen in de virtuele wereld met de loopband, maar rennen lijkt nog steeds niet mogelijk, mede doordat je dus vast zit bij je middel.

Consumenten

De loopbanden voor virtual reality zijn ontzettend duur. Reken hierbij op zo’n 6000 euro. De gemiddelde consumenten gaat dit niet kunnen betalen. De loopbanden zijn echter ook niet gericht op consumenten, maar meer voor professioneel gebruik. Zo kunnen bijvoorbeeld artsen of politieagenten situaties nabootsen om van te leren, zonder dat ze daadwerkelijk in gevaar kunnen zijn. Voor speciale virtual reality speelhallen zou het eventueel wel mogelijk zijn om deze aan te schaffen. Er zijn namelijk genoeg spellen om te spelen!

Het lijkt erop dat je voorlopig geen virtual reality loopband in je woonkamer zal hebben staan. Vind jij dit een nuttige uitvinding? Of draaien we toch een beetje door in onze virtuele wereld? Laat onder dit artikel je reactie achter!