DOF Robotics heeft een virtual reality achtbaan ontwikkelt en hij komt binnen twee maanden al naar Nederland! Ben jij benieuwd hoe deze simulator eruit ziet?

In de simulator van DOF Robotics passen drie mensen op een rij. Ze dragen allen een virtual reality bril en zitten in echte achtbaanstoelen. Je moet ook goed vastgemaakt worden, want je raad het al, je kan over de kop gaan! De simulator kan naar alle richtingen kantelen en kurkentrekkers en loopings namaken. Een kleine waarschuwing: als je een zwakke maag hebt kun je deze virtual reality achtbaan misschien toch beter overslaan!

NU.nl heeft een filmpje over de virtual reality achtbaan van DOF Robotics op hun website geplaatst. Hieronder kun je deze bekijken. Zo krijg je een goede indruk van de mogelijkheden van de achtbaan!

https://www.facebook.com/nu.nl/videos/2452889668271706

Het is mogelijk om verschillende filmpjes te laten zien in de achtbaan, dus de opties zijn eindeloos! Van achtbanen die talloze keren over de kop gaan tot achtbanen met een grote vrije val. Met één virtual reality achtbaan heb je er dus eigenlijk gewoon duizenden in handen! Misschien is een kinderachtbaan voor de mensen met een zwakke maag dan toch nog een optie.

Nu kan het een echte achtbaan natuurlijk niet helemaal vervangen. Doordat er maar drie mensen in de simulator passen is de wachttijd langer dan bij een echte achtbaan, waar er veel karretjes achter elkaar kunnen rijden. En laten we ook eerlijk zijn, een dagje naar de Efteling met vrienden of familie is wel een stuk gezelliger dan een ritje in een virtual reality achtbaan!

Het is nog niet bekend waar de virtual reality achtbaan komt te staan in Nederland, maar waarschijnlijk ergens in Amsterdam. Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot hij er is! Ben jij nieuwsgierig geworden en zou je een rit durven maken in deze achtbaan?  Laat het ons weten in de reacties!