Volgens verschillende bronnen van Cnet zou Apple op dit moment in het geheim hard werken aan een eigen bril voor zowel virtual reality als augmented reality. Er zijn allerlei geruchten over specificaties en functies van deze bril. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Resolutie

De bril van Apple zou een resolutie krijgen met maar liefst 8K. Dit betekent dat de bril zestien keer meer pixels heeft dan brillen van andere merken. En dat in hetzelfde formaat. De pixels zullen hierdoor niet meer met het oog te onderscheiden zijn. Op dit moment is dat vaak nog wel mogelijk met de schermen met 1080p per oog, omdat het scherm zo dicht op de ogen zit. Dat belooft veel goeds!

Apple AR VR

Ook voor Augmented Reality

Volgens de bronnen zou de bril ook gebruikt kunnen worden voor augmented reality in plaats van alleen voor virtual reality. Hierbij worden er door de bril virtuele beelden geplaatst over de echte wereld. Dit doet ons een beetje denken aan de Google Glass. Doordat de bril van Apple voor zowel virtual- als augmented reality gebruikt kan worden krijg je ‘the best of both worlds’ in één keer! Of je hiermee ook geld bespaard is nog afwachten. Het is niet bekend hoeveel de bril zal gaan kosten.

Kracht

De bril van Apple zou draadloos verbonden worden met een hele krachtige externe computer. Zo is het mogelijk om goede beelden te vertonen. Apple zou de chips hiervoor zelf ontwikkelen die krachtiger dan ooit worden. Huidige VR-brillen worden met een kabel of draadloos verbonden met een traditionele computer, zoals je onder je bureau kan hebben staan. De externe computer van Apple zal een ander uiterlijk krijgen. Niet zoals de Mac, maar echt speciaal voor de bril ontworpen.

Bestellen?

We hopen dat je nog niet te enthousiast bent geworden, want de bril van Apple komt voorlopig nog niet op de markt. Naar verwachting komt deze pas op zijn vroegst in 2020. Echter is de bril nog niet bevestigd of aangekondigd door Apple zelf, dus er is altijd nog een kans Apple plannen wijzigt of de ontwikkeling van de bril zelfs volledig stop zet. We kunnen alleen maar afwachten.

Wat vind jij van een VR/AR-bril van Apple? Zou deze bril de hele markt veranderen of aansluiten bij de huidige brillen? Laat ons weten wat jij denkt dat er gaat gebeuren in de reacties onder dit artikel!